*איך להימנע מזיופים

השוק מוצף בחיקויים של תיקים שמחיריהם המקוריים אסטרונומיים , חלק מהזיופים הנם פריטים זולים , שקל לזהות כי בינם לבין המקור אין כלום , אולם חלקם מדויקים כמעט עד לפרט האחרון .
התיקים של לואי ויטון הם אולי התיקים המועתקים ביותר בעולם כשמיד אחריהם נעמדים בשורה גוצ'י ופראדה.
"צריך להכיר את הדבר האמיתי די לדעת שמדובר בזיוף" מאבחנת א',אשת שיווק שהולכת עם הדבר האמיתי
"מי שבקי יכול לקרוא את הסימנים הקטנים , לשים לב לתפרים של התיק , בחיקויים זה יהיה מחופף,לא תפור כמו שצריך,גם הצבע יכול להיות שונה,לאו דווקא בצבע התיק אלא בגוון האותיות של הלוגו או בדוגמא
צריך לשים לב למשקל: תיק מקורי לעולם יהיה כבד יותר ,משום שהוא איכותי יותר .
תיק מקורי יהיה מדוגם מבפנים ומבחוץ בעוד שחיקוי היה מרופט או סתם לא מוקפד מבפנים .
בתיקים היוקרתיים ישנו כרטיס זיהוי של המותג בכיס הפנימי אלא שלאור השכלולים הזייפנים מחקים את הכרטיס אחד לאחד .
אם אתם רוצים להיות בטוחים שרכשתם מותג אמיתי גשו לחנות יוקרתית ואל תתקרבו לרוכלים ברחובות או בשווקים .

*איך לארוז תיק לנסיעת עסקים

בראש ובראשונה לפני האריזה נחשב את מספר ימי הנסיעה ונדאג להתעדכן במזג האויר בארץ היעד כדי שנוכל להתאים את עצמנו הכי טוב שאפשר , אומרת ירדן ווקס סמנ"כל מותג המזוודות והתיקים סמסונייט כמו כן אופי האריזה תלוי בסוג הפגישות .
ווקס חושבת שיש להתאים את גודל המזוודה לפרק הזמן בו אנו צפויים לשהות , אכן מאוד נוח להסתובב עם טרולי זעירה שנכנסת בקלות לארונית המטוס אבל מסקר בלתי מחייב שערכתי עם חברותיי הקרייריסטיות המוטסות עולה שככל שהמזוודה גדולה יותר כך הבגדים נותרים מקופלים יותר שלא לדבר על זה שתמיד יש עוד מקום למקרה שאנו נתקלים במשהו שאנחנו ממש חייבים לרכוש .
ווקס סבורה ובצדק כי בעת האריזה יש להפעיל שיקול דעת בסדר אריזת הפריטים .
את הפריטים נארוז לפי נחיצות כך שהדבר הראשון והכי נגיש יהיה זמין עם פתיחת המזוודה ,היא אומרת
פריטים כגון בגד ים ,בגדי ספורט וכדומה נאחסן בתחתית המזוודה ,את הנעליים נמקם בתחתית המזוודה רצוי בסמוך לגלגלים מאחר שהן נוטות לזוז בתוך המזוודה ולקמט את כל תכולתה כדי לשמור על צורת הנעליים מומלץ להכניס לתוכן גרביים מקופלות זה גם חוסך שטח אחסון .

לגברים היא מציעה לא להתקמצן ולקנות חליפון אליו משחילים ז'קטים וחליפות .לנשים שזקוקות לשמלת ערב היא מציעה לפרוש אותה על מגבת , לגלגל ולהניח במרכז המזוודה כששאר הפריטים המאוחסנים מהווים תמיכה .
הכל מקרה וליתר בטחון ווקס מציעה שלא נוותר על תיק עלייה למטוס ובו פריטים הכרחיים למקרה שהמזוודה הולכת לאיבוד
על מנת שלא ניקלע למצב לא נעים של חוסר אונים ניקח איתנו את המחשב הנייד , את כל המטענים ואת כל חומר העבודה שאנו צריכים לפגישה .
היא אומרת כמו כן תמיד כדאי להצטייד בפריטים חליפיים כגון חולצה נקייה כדי שניראה במיטבנו עם הנחיתה
מומלץ לשאת פריטי טואלטיקה מינימליסטים בשקיות הרמטיות כדי להתרענן טרם הנחיתה 
.



*איך בוחרים מזוודה

לפניכם טיפים שאספנו בסיועם של שלי חודורוב , מנהל שיווק רשת למטייל ודודי פלט מנכ"ל רשת ריקושט
 
  • עד 8 קילו חברות התעופה קשיחות מאוד בנושא המשקל המותר של תיק העלייה למטוס לדוגמא : עומד במחלקות הרגילות על 8 ק"ג חבל לבזבז את המשקל המותר על המזוודה .
  • קלות ההובלה . בידקו בחנות אם נוח לכם למשוך את המזוודה שאתר שוקלים לרכוש.
  • טיב הרוכסן .הבדיקות הביטחוניות הרבות בשדות התעופה מחייבות פתיחת וסגירת רוכסנים , עמידות וטיב הרוכסנים חשובים כיום יותר מאי פעם .
  • ידית פנימית . חשוב שהידית הטלסקופית (הידית הנשלפת) של המזוודה תהיה פנימית ולא חיצונית על מנת להבטיח את עמידותה בפני מכות שהמזוודה מקבלת בעת העמסתה .
  • זהירות מסוע . התיקים הרכים אמנם אופנתיים וקלים יותר אבל קחו בחשבון שהם עלולים להתקע במסוע ולהקרע לא נעים לראות מסוע שהבגדים הפרטיים שלך מפוזרים לאורכו .
  • רצועות ליפוף. יש מזוודות המצוידות ברצועות המאפשרות ללפף אותן מסביב חשוב במיוחד למי שמרבים לנסוע ונוהגים לדחוס את המזוודה .
  • נשיאה נכונה . אחרי שקניתם , כדי להאריך את חיי המזוודה השתמשו בעת עלייה במדרגות בידיות הנשיאה הקבועות ולא בידיות הנשלפות של הטרולי .
הבעיה המרכזית עם מזוודות הינה שהמזוודה יוצאת משליטת בעליה ועוברת לידי סבלי שדה התעופה שמעמיסים מזוודות של מטוס שלם ולא תמיד מתייחסים למזוודה (המכילה לעיתים חפצים אישיים יקרים) ב"שיא העדינות". לעיתים נזרקת המזוודה בצורה אגרסיבית למסוע, ומתנגשת עם מזוודות אחרות מספר רב של פעמים עד אשר מגיעה חזרה לבעלה.
 
לפיכך, כאשר אנו בוחרים מזוודה יש להתייחס למספר פרמטרים המשפיעים על איכות וטיב המזוודה אותם יש לבדוק, המקטינים את ההסתברות לנזק:    
 
  1. מארג- רוב המזוודות עשויות מחומר סינטטי המיוצר מניילון. ככל שצפיפות החומר יותר גבוהה, כך המארג יהיה עמיד ביותר בפני חתכים וקרעים. בד"כ המזוודות הטובות יותר מיוצרים מבד קורדורה, דופונט או בליסטיק ניילון- החזק מבין השלושה. פרמטר נוסף הינו קיימותהשל בטנה המונעת רטיבות וכניסת מים במקרה שהמזוודה נרטבת. 
  2. מנגנון ידית הרמה- כיום ל- 99% מהמזוודות בשוק יש מנגנון ידית הרמה המכונה "טרולי", המאפשר משיכה של המזוודה בצורה נוחה למשתמש. ידית זו חייבת להיות חזקה ומוגנת. יש לבדוק כי המנגנון הינו פנימי, כלומר בתוך המזוודה ולא מחוצה לה. מעבר לכך רצוי שיהיה למנגנון ההרמה סגירת פתח יציאת הידית ברוכסן לאבטחה .
  3. גלגלים- הגלגלים הטובים ביותר כיום הינם גלגלי הגומי (המכונים סיליקון), אותם גלגלים שאומצו ע"י היצרנים מנעלי הרולר בליידס. גלגלים אלה הינם שקטים וחזקים עד מאוד. טעות נפוצה היא לחפש אחר גלגלים גדולים וקשיחים. ככל שהגלגל קטן יותר, כך ההסתברות שיהיה חשוף למכה שתשבור או תעיף אותו הינו נמוך יותר.   
  4. רוכסנים- יש לבדוק שהרוכסנים עשויים מסליל ניילון, ובעלי ראשי רוכסן גדולים אשר הינם חזקים יותר. יש לבדוק שהרוכסנים פותחים וסוגרים כראוי ובקלות את המזוודה.  
  5. ידיות- רבים נוטים לחשוב כי ידיות העשויות מפלסטיק טובות יותר מהידיות הרכות. אולם מה שקובע את טיב וחוזק הידית הוא בעיקר האופן בו היא מחוברת למזוודה, שכן הידית אמורה לשאת בחלק מהמקרים משקל העולה על 20 ק"ג. נדירים המקרים בהם הידית עצמה נשברת או נקרעת.